Віза США в Румунії: особливості подачі та отримання

Як отримати візу США в Румунії, особливості подачі, проходження та отримання паспорта з візою. На якій мові проходить інтерв’ю в Румунії та як оплатити консульський збір?

Варто нагадати, що отримати візу США можна фактично в будь-якій країні, особливо якщо у вашій країні немає посольства або немає вільних дат для запису на інтерв’ю, або просто тому, що вам так зручніше. Наприклад, якщо ти живеш в Одесі, тобі може бути зручніше поїхати до Бухареста, ніж до Варшави.

Чому Румунія?

Ти можеш отримати візу США в багатьох країнах світу. Найпопулярніші європейські країни – Польща, Німеччина, Швейцарія, Хорватія, Болгарія та інші — у яких легко записатися, і весь процес, за винятком інтерв’ю, можна пройти онлайн.

Румунію вибирають ті, кому зручніше логістично або ті, хто раніше отримав відмову в візі в інших країнах. У Румунії посольство США вважається трохи більш лояльним. Такий висновок формується на основі відгуків тих, хто отримав там візу США, включаючи моїх клієнтів.

Насправді, в Румунії менше абсолютна кількість звернень за візою, тому складається враження, що там офіцери в посольстві більш лояльні. Хоча згоден, що отримати візу США там трошки простіше. Звісно, це не звільняє вас від ретельної підготовки анкети та проходження інтерв’ю, до якого потрібно тщательно готуватися.

Звертайтеся! Підготую і допоможу вам з іншими питаннями, пов’язаними з процедурою отримання візи США!

Тепер, якщо ти вирішив отримати візу США в Румунії, вважай що тут є свої особливості. Про них і поговоримо.

Оплата консульського збору

Відомо, що консульський збір діє лише в тій країні, де його було сплачено.

Консульський збір в Румунії потрібно сплачувати безпосередньо, перебуваючи в цій країні, в банку Трансильванія. Для цього потрібно роздрукувати квитанцію для оплати збору через електронний кабінет.

Хороша новина в тому, що сплатити збір за вас може будь-хто. Посередники беруть за цю послугу від 25–35 євро за кожного заявника.

Якщо в тебе є знайомі або друзі, які зможуть сплатити збір — прекрасно.

Для порівняння, в більшості країн Західної і Східної Європи консульський збір можна сплатити карткою онлайн.

Отримання паспорта

Тут все так само, як і в інших країнах. Зазвичай паспорт видають через 1–2 дні після інтерв’ю в поштовому відділенні, пов’язаному з посольством. Можуть вислати паспорт за твоєю адресою в Румунії. Поза межі країни посольство США паспорт не відправляє.

Якщо не хочеш чекати паспорт і витрачати гроші та час на готель, посередники беруть 60 євро за послугу відправки паспорта в Європу, плюс вартість доставки DHL.

Запис на інтерв’ю

Тут все відбувається так само, як і в більшості інших країн.

Призначити інтерв’ю в посольстві США можна онлайн через особистий кабінет.

Особливість в тому, що дати для запису з’являються дуже нерегулярно, тому доводиться чекати і періодично заходити в кабінет для перевірки наявності місць.

В тій же Польщі є багато дат для співбесід, що дозволяє планувати свій час.

На якій мові відбувається інтерв’ю?

В Румунії інтерв’ю проводиться румунською чи англійською мовами. Посольство не надає перекладача.

Можна взяти свого перекладача, попередньо заявивши його дані через особистий електронний кабінет.

Якщо свого перекладача немає, то вартість кваліфікованого перекладача в Румунії становить 60–80 євро за особу.

Корисні посилання

Більше про візи в США

Є питання по візі США?
Замов консультацію або повний комплекс послуг!