Виза в США

Як видавали візу в США влітку 2024: короткий звіт

Ситуація із видачею віз в США влітку 2024 року – звіт та статистика. Кому частіше відмовляли, а кому добре схвалювали візи в Америку.

Літо 2024 року видалося спекотним як в прямому так і в переносному розумінні. Я отримав максимальну кількість заявок на візу в США.

Статистика схвалень

Схвалення віз в США трималось на рівні 80% відсотків. Це трішки нижче ніж на початку року і було пов’язано з тим, що  почали частіше відмовляти у візі деяким категоріям заявників про що напишу нижче.

В яких країнах подавались українці?

Насамперед Польща – тут подавалось близько 70% всіх заявників. Схвалення віз було досить високим, вище ніж в інших країнах ЄС, таких як Австрія або Німеччина, Кіпр або Чехія.

Інші популярні країни для подачі на візу США влітку 2024 — Німеччина, Австрія, Швейцарія, Ірландія, Кіпр, Чехія, Молдова, Болгарія.

Практично не було подачі на візу в Румунії через те, що недоступні були дати для запису на інтерв’ю, так звані «слоти».

Чому згадав про Румунію, тому що раніше там був дуже гарний відсоток схвалення, який доходив до значення 95%.

По Румунії чекаю, що ситуація зміниться і вже у вересні з’являться доступні дати для запису на візове інтерв’ю.

Кому добре схвалювали візи США?

Тим, хто їхав до близьких родичів в Америку, навіть якщо вони там знаходились за програмою U4U.

Добре схвалювали візи тим, хто мав власний бізнес або родинну справу, яка приносить стабільний дохід. Мета подорожі при цьому могла бути туризм, подорож, відпочинок або поїздка до друзів.

Візи США отримували практично всі хто мав стабільну роботу в тій країні в якій мешкав, не обов’язково це була Україна. Тобто якщо ти живеш в Польщі та працюєш в Польщі і маєш зрозумілу мету подорожі, то проблем з візами практично не булою.

Традиційно не було проблем з візами в тих хто багато подорожував світом. Зрозуміло, що потрібно було дуже ретельно і максимально правильно скласти візову анкету та правильно відповідати на візовому інтерв’ю.

Кому відмовляли частіше ніж іншим

Нажаль без відмов не буває. Тут хочу наголосити, що ті хто пише в своїй рекламі «Віза в США без відмов» — це або шахраї або брехуни. Обходьте такі агенції десятою дорогою.

Великий шанс отримати відмову був у тих, чиї родичі або нелегально виїхали в США, або залишилися в США після туристичних чи студентських віз і отримали статус тимчасового захисту.

Відмови були у заявників, які працювали віддалено на компанію в одній країні, а жили в іншій. Хоче це не правило і ситуації були різні. Тут потрібно дуже ретельно виписувати розділ «робота».

Відмовляли також тим хто мало подорожував і працював по робочих спеціальностях, при цьому не мав родичів в США. Хоча мушу зауважити, що схвалень у таких людей також було достатньо. Все було досить індивідуально.

Іноді відмовляли і тим хто їхав до родичів в США але не мав хорошої роботи або бізнесу. Відмовляли далеко не всім, але таких випадків  було кілька за літо.

Кілька випадків відмов студентам, які збирались в США за рахунок батьків. Але так було і раніше.

Висновок: ситуація з відкриттям віз в Штати достатньо стабільна. За умови ретельної підготовки є достатньо великі шанси отримати візу і планувати життя. Неважливо де ви зараз живете але важлива мета подорожі І робота має бути там де ви зараз живете.

Коли подаватись на візу і чи є сенс пробувати?

Вважаю, що якщо є потреба і реальна причина для подорожі в США, то варто подаватись і зробити це ще в цьому році. Тому що після виборів в Америці ситуація з візами може змінитись не на краще.

Є питання по візі США?
Замов консультацію або повний комплекс послуг!