Як дуже просто вибрати країну для подачі на візу США

Посольство США в Києві більше не видає візи, тому подаватися треба в іншій країні. Від того, яку країну ти вибереш для подачі на візу США, часто залежить результат – отримаєш ти візу чи отримаєш відмову.

Питань, пов’язаних із країною подачі на американську візу, багато. В якій країні проходити інтерв’ю на візу США, як вибрати цю країну, де краще схвалюють заявки, де простіше подати документи, де легше сплатити консульський збір, де потрібен перекладач, а де можна пройти інтерв’ю рідною мовою.

Щоб вибрати країну подачі, дотримуйся правил, про які йтиметься далі. Розглянемо все детально та зробимо вибір простішим.

Де подавати на візу США, якщо живеш в Україні

Якщо ти живеш в Україні, то теоретично можеш вибрати будь-яку зручну країну для отримання американської візи.

Важливо, щоб там були доступні дати для запису, які тебе влаштовують. Щоб можна було легко сплатити консульський збір онлайн та, за можливості, пройти інтерв’ю українською або російською мовами чи взяти з собою перекладача.

Також враховуй лояльність до українців.

На сьогодні такою країною є Польща.

Польща негласно вважається основною країною для отримання туристичної (гостьової) американської візи для українців. Це факт, який складно заперечити. За статистикою, тут отримує американську візу більшість громадян України.

Чому Польща?

У Польщі можна подати на візу у двох містах: Варшава та Краків. Оплата збору онлайн. У Варшаві говорять російською та українською, можна взяти перекладача, і це коштує недорого (150-200 злотих).

При подачі в Польщі точно не виникне питань, чому ти подаєшся саме в цій країні. Є багато доступних дат для запису, і завжди можна спланувати поїздку. Високий відсоток схвалень. Якщо все підготовлено правильно, 90% тих, хто подається в Польщі, отримують візу. Це моя статистика.

Якщо твоєму другу чи подрузі відмовили в Польщі, це не означає, що країна погана, швидше за все, анкета була заповнена неправильно, і відповіді на інтерв’ю були невдалими. Я часто працюю з такими випадками.

Чи можна подати на візу в іншій країні?

Можна подаватися в будь-якій іншій країні. Ніхто не забороняє, якщо це тобі зручно з якихось причин. Наприклад, у Румунії чи Молдові. Але там є проблеми із записом, час очікування – приблизно пів року. Особливість оплати консульського збору – платити потрібно, перебуваючи фізично в країні. Плюс у тому, що в Румунії також хороша статистика схвалень.

Або, можливо, у тебе живуть діти чи друзі в Німеччині, і тобі зручно подавати там. Ніяких проблем із цим немає.

Де отримувати візу США, якщо живеш за межами України

Якщо ти живеш в іншій країні, наприклад, маючи статус захисту в Німеччині, Польщі, Румунії, Австрії чи Ірландії, Швейцарії та так далі, тоді найкраще подаватися в тій країні, де живеш.

Навіть маючи статус тимчасового резидента (захист чи робоча віза), ти можеш записатися на інтерв’ю як резидент і отримати найближчі дати. У посольстві не буде питань, чому ти вибрав, наприклад, саме Австрію чи Швейцарію. Все просто. Тому що ти зараз живеш у цій країні.

Часто трапляється, що в країні, де ти живеш, запис на інтерв’ю доведеться чекати дуже довго, іноді до двох років. Наприклад, у Канаді. Або ти живеш у Франції, Іспанії – там також довго чекати інтерв’ю. У такому випадку вибирай ту країну, до якої тобі зручно дістатися, або вона підходить за іншими причинами.

Універсальним рішенням знову буде Польща з причин, зазначених вище.

Коротке резюме

Якщо живемо в Україні – орієнтуємося на подачу в Польщі.

Якщо живемо в іншій країні – подаємося в тій країні, де живемо.

Якщо в країні, де ти живеш, дуже довго чекати інтерв’ю (більше ніж пів року), то подаємося в Польщі або в будь-якій іншій зручній країні.

Є питання по візі США?
Замов консультацію або повний комплекс послуг!